fbpx

Blogin perustaminen yritykselle – millainen blogi toimii vuonna 2021?

Onko teidän firmassa ollut puheena blogin perustaminen? Onko osa teistä sitä mieltä, että se olisi mukava lisä yrityksenne markkinointiin? On voinut käydä niin, että osa työkavereista on toppuutellut sillä ajatuksella, että teidän liiketoiminnastanne on niin vaikea kirjoittaa.

Blogista on olemassa kiistattomat hyödyt,  ja tässä blogissa kerromme, mitä ne ovat.

Vuonna 2021 yrityksen blogin pitämistä määrittelevät aikaisempaa enemmän asiakaskokemus ja asiakaspalvelu. Aikaisemmin on ehkä ajateltu, että blogin pitää palvella erikseen sekä asiakkaita että hakukoneita. Asiakkaat (lukijat) ja hakukoneet on pidetty erillisinä asioina. Joskus on jopa väitetty, että blogeja tehdään vain hakukoneita varten, koska niitä ei kukaan lue.

Koko ajan on kuitenkin menty siihen suuntaan, että hyvän asiakas- ja lukukokemuksen tarjoaminen on osa hakukoneoptimointia. Jos ihmiset lukevat blogia ja pitävät siitä, se näkyy yrityksen verkkosivustolla vierailevien ihmisten määrässä. Vierailijoiden määrän nousu puolestaan parantaa hakukonenäkyvyyttä.

blogin perustaminen

Asiakkaan ostokäyttäytyminen blogisuunnittelun perustaksi

Lähtökohta on se, että blogin pitää palvella asiakasta eli lukijan pitää saada siitä jotain hyötyä. Kun lukija hyötyy ja tuntee saavansa tarvittavan tiedon ja avun, hän todennäköisesti kertoo asiasta muillekin ja edistää näin myös blogin pitäjän tavoitteita.

Koska yrityksen tarkoitus on myydä, lähtökohdaksi kannattaakin ottaa asiakkaan ostopolku ja kirjoittaa tekstejä ostopolun eri vaiheisiin.

Jotta blogi palvelisi parhaiten yrityksen kohderyhmää ja asiakaskuntaa, täytyy tietää, ketä kohderyhmään kuuluu ja mitä he haluavat. Tämän tiedon saamisessa auttaa luonnollisesti se, että kysyy suoraan asiakkailta palautetta ja mielipidettä siitä, mitä he haluavat verkkosivustolta lukea.

Kokemus on osoittanut, että blogien pitäminen vaatii suunnittelua ja jokaiselle blogitekstille pitää miettiä tavoite. Koska yrityksen tarkoitus on myydä, lähtökohdaksi kannattaakin ottaa asiakkaan ostopolku ja kirjoittaa tekstejä ostopolun eri vaiheisiin. Esimerkiksi ihminen, joka on vasta herännyt huomaamaan tuotteen tai palvelun olemassaolon, tarvitsee tekstin, jonka tavoitteena on antaa faktatietoa aiheesta ja herättää lisää mielenkiintoa.

Lue lisää aiheesta täältä: Blogiteksti – näppärä työkalu asiakaspalveluun.

Saavuta digimarkkinoinnin taivas laadukkaalla blogilla

Blogi on yksi oivallinen työväline markkinoinnin avuksi. Säännöllinen blogin pitäminen antaa yrityksestä myös elinvoimaisen ja aktiivisen kuvan. Blogi on myös loistava osa yrityksen sisältömarkkinointia.

blogi yritykselle
Blogin avulla tavoitat asiakkaasi lomalla ja arjessa.

Näin hyödyt:

1 Blogin perustaminen lisää näkyvyyttä

Blogilla saa näkyvyyttä, kun sitä aletaan seurata netissä. Jotta blogit tavoittaisivat seuraajia ja nousisivat esille hakukoneissa, niiden kirjoittamisessa kannattaa hyödyntää hakusanoja eli niitä sanoja, joilla ihmiset hakevat tietoa yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluista.

2 Blogin perustaminen tuo enemmän liidejä

Kun blogi saa näkyvyyttä, lukijat tarttuvat siihen ja lukevat sitä. Jos blogi onnistuu vakuuttamaan tai herättämään mielenkiinnon, lukija vierailee myös muuten yrityksen verkkosivuilla, jolloin hänestä tulee mahdollinen asiakaskontakti. Jotta lukija vakuuttuisi, blogin kirjoittamisessa pitää ottaa hänet lähtökohdaksi. Blogin täytyy vastata hänen tarpeisiinsa.

3 Sisältöä sosiaaliseen mediaan

Blogin perustaminen ja sen aktiivinen kirjoittaminen ovat mainio keino saada hyvä päivitys esimerkiksi Linkedin- tai Facebook-sivustolle. Sen sisällöstä voi nostaa esille jonkin mielenkiintoa herättävän huomion tai kysymyksen sekä tehdä linkin omalla sivustolla olevaan blogiin.

4 Massasta erottuminen

Blogin avulla on mahdollista tuoda esiin asioita, jotka ovat omalle yritykselle tärkeitä. Sillä voi esitellä omia tuotteitaan ja palvelujaan. Tämän kaiken voi tehdä omalla tyylillä! Oleellista on kuitenkin tehdä blogista itselleen ja luonteelleen sopiva.