fbpx

Outi Seppälä Oulun PT Studiolta: ”Hakukoneoptimoinnin myötä kävijämäärät ovat kolminkertaistuneet”

”Suurin osa asiakkaistani tulee minulle suositusten kautta, eli joku vanhoista asiakkaistani suosittelee palvelujani jollekin tutulleen. Myös verkkosivujen kautta olen saanut paljon asiakkaita. Lisäksi sosiaalisen median kautta on tullut osa asiakkaista.”

Näin taustoittaa yritystoimintaansa Outi Seppälä Oulun PT Studiolta. Hän valmistui personal traineriksi vuonna 2012. Aluksi hän teki töitä toiminimellä isolle kuntosalille, mutta vuonna 2015 hän perusti oman – Oulun PT Studion.

Outi on motivoiva ja innostava personal trainer. Hänen asiantuntevassa ohjauksessaan tapahtuu kehitystä.

Oulun PT Studion tilat on suuniteltu asiakkaiden tarpeisiin. Seppälä haluaa, että työ hänen studiollaan on aidosti asiakkaiden yksilöllistä ja henkilökohtaista valmennusta. 

”Valmennuksissa asiakkaideni kanssa juttelemme heidän henkilökohtaisista asioistaan. Isolla kuntosalilla sellaiseen oli vaikeampi saada hyvää tilaisuutta.”

Seppälä on pohjakoulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja erityisluokanopettaja.

”Olen aiemmin tehnyt opettajan töitä ja siitä kokemuksesta on hyötyä myös personal trainerin työssä. Olen tottunut olemaan tekemisissä monenlaisten ihmisten kanssa. Oulun PT Studion asiakkaina on sekä miehiä että naisia. Nuorimmat asiakkaista ovat alle 18-vuotiaita ja vanhimmat yli 70-vuotiaita.”

Yrittäjyys kodin perintöä

Yrittäjänä Seppälä tykkää siitä vapaudesta, jonka oma yritys antaa. Omassa yrityksessä on toki itse myös vastuussa siitä, että homma toimii.

”Ihmiset kuitenkin yleensä ottaen tykkäävät käydä personal trainerin luona. Minustakin on mukavaa, kun asiakkaat haluavat tulla tänne saamaan apua johonkin asiaan. Yhdessä sitten lähdemme ongelmia ratkomaan.”

Yrittäjyys on Seppälälle tuttua, sillä hänen suvussaan on ollut aina paljon yrittäjiä.

”Olen itse jo neljännen polven yrittäjä. Yrittäjävanhempieni toimintaa olen seurannut läheltä, ja sitä kautta oppinut monia asioita itsekin.”

Nykyään Seppälän työ koostuu asiakkaiden valmentamisen lisäksi muun muassa yrityksen käytännön asioiden huolehtimisesta. Myös laskutuksen, markkinoinnin ja myynnin hän huolehtii itse. Tilitoimisto huolehtii kuitenkin taloushallinnosta.

”Asiakkaiden valmennuksessa minulla on apuna Hanna Junkkari, joka tekee Oulun PT Studiolle töitä kevytyrittäjänä.”

Uusilla verkkosivuilla lisää näkyvyyttä

Vastikään Oulun PT Studio uudisti omat verkkosivunsa. Pääset tutustumaan niihin täältä. Myös Seoptimi oli apuna verkkosivujen uudistustyössä.

Alunperin Oulun PT Studion ja Seoptimin yhteistyö lähti liikkeelle siitä, kun Seoptimin toimitusjohtaja Mari Karhumaa tuli Oulun PT Studiolle Hanna Junkkarin valmennukseen. Hän myös kysyi Oulun PT Studiolta apua Seoptimin virkistyspäivän järjestämiseen, sillä Oulun PT Studio tarjoaa palveluja myös yrityksille. Tämän yhteistyön myötä myös Seoptimin tekemä työ tuli Seppälälle tutuksi.

Seoptimin tiimi on viettänyt useita virkistyspäiviä Oulun PT Studiolla Outin ja Hannan ohjauksessa. Kuva on syksyltä 2019.

Kun oli aika rakentaa Oulun PT Studiolle uutta yritysilmettä, Seppälä osasi näin ollen huomioida verkkosivujen hakukoneoptimoinnin. Hän pyysi siihen apua Seoptimilta.

”Halusin ehdottomasti, että verkkosivuista tehdään nyt sellaiset, että ne on optimoidut. Oli helppo valinta ottaa Seoptimi tekemään tämä työ. Tiesin, että he tekevät sen hyvin.”

Hakukoneoptimoinnista selvää hyötyä

Yhteistyöhön Seoptimin kanssa Seppälä on ollut tyytyväinen.

”Olen selvästi nähnyt, että verkkosivujen optimoinnista on ollut paljon hyötyä. Tykkäsin paljon myös viimeisimmästä blogikirjoituksesta, jonka Seoptimi tuotti meille.”

Oulun PT Studiolla on käytössään verkkosivuillaan Google Analytics, jonka avulla on helppo seurata nettisivujensa kävijämääriä.

”Tykkäsin paljon myös viimeisimmästä blogikirjoituksesta, jonka Seoptimi tuotti meille.”

”Verkkosivujen kävijämäärät ovat kolminkertaistuneet hakukoneoptimoinnin myötä. Kysyinkin mainostoimistolta, miten tämä on mahdollista. Jos ei olisi tehty hakukoneoptimointia, ne ei varmasti olisi näin hyvin nousseet.”

Oulun PT Studiolla ja Seoptimilla yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin.

”Yhteistyö on sujunut niin hyvin ja jouhevasti puolin ja toisin, että varmasti teemme jatkossakin töitä yhdessä. Seuraava tapaaminenkin on jo sovittuna, kun Seoptimi tulee tänne Oulun PT Studiolle joogaan ja viettämään virkistyspäivää.”