fbpx
Google-näkyvyys on yritykselle tärkeä osa markkinointia

Hyvä blogi ei olisi kovin hyvä ilman siivousta

Onko blogin joulusiivous tekemättä?

Vaikka sinulla olisi kuinka hyvä blogi, se vanhenee. Ainakin sitä pitää siistiä, koska tieto muuttuu ja koska hakukoneet tykkäävät, kun sisältöjä muokataan.

Vaikka tekstisi olisivat kuinka ihastuttavia, sinun pitää siistiä ja karsia niitä. Muutoin saatat vahingoittaa omia mahdollisuuksiasi saada Google-näkyvyyttä. Hyvä blogi siivotaankin tasaisin väliajoin.

Jos olet kirjoittanut esimerkiksi kolme artikkelia samasta aiheesta ja käyttänyt niissä toisiaan muistuttavia hakusanoja, kilpailet näillä eri teksteillä itseäsi vastaan. Samalla sekoitat Googlea. Tämän vuoksi kannattaa huolehtia, että sivustolla ei ole useita tekstejä samasta aiheesta.

Vanhoja tekstejä voi tuoda esiin muokkaamalla ja päivittämällä niiden sisältöä.

hyvä blogi
Hyväkin blogi tarvitsee välillä luudan jälkeä: siivousta ja karsintaa.

Päivitä, hävitä tai yhdistä!

Tässäpä on kolme seikkaa, jotka kannattaa tehdä vanhalle sisällölle: voit pitää, hävittää tai yhdistää sen.

1 Päivitä arvokas sisältö

Onko teksti vielä ajankohtainen ja liiketoiminnan kannalta tärkeä? Tuoko se paljon liikennettä Googlen kautta sivustollesi? Jos vastaat näihin kysymyksiin kyllä, sinun kannattaa pitää teksti sivustollasi. Varmista vain, että sisältö päivitetään säännöllisesti. Nimittäin tärkeä sisältö ei koskaan saa sisältää vanhaa tietoa.

2 Hävitä vanhentunut sisältö

Onko artikkelin sisältö vanhentunut? Sisältääkö se väärää tietoa? Varsinkin silloin, jos olet kirjoittanut jostakin tulevasta tapahtumasta tai ilmoittanut jotain uutta, sisältö vanhenee vääjäämättä. Hyvä blogi ei sisällä tällaisia vanhentunutta tekstiä.

3 Yhdistä eri tekstejä

Oletko kirjoittanut monta artikkelia samasta aiheesta? Kilpailevatko ne samoilla tai saman tyyppisillä hakusanoilla? Tällaiset artikkelit kannattaa yhdistää. Tee niistä yksi kattava teksti ja hyvä blogi. Hävitä vanhat sisällöt.

Uudelleenohjaus pitää aina muistaa! Esimerkki: Sinulla on kolme blogitekstiä samasta aihepiiristä ja jokaisella on oma url-osoite. Valitse se url-osoite, joka jää voimaan ja jonka alle kirjoitat blogitekstin. Voit myös tehdä uuden url-osoitteen. Tee ylijääneistä url-osoitteista uudelleenohjaus tähän voimaan jäävään osoitteeseen.

Hyvä blogi julkaistaan myös somessa!

Blogin siivoaminen ei ole turhaa. Sen myötä saat paljon uutta ja päivitettyä sisältöä, joka kannattaa julkaista myös sosiaalisen median kanavilla. Näin saat myös somen kautta liikennettä omalle verkkosivustollesi.

Blogitekstien päivittäminen, hävittäminen ja yhdistäminen on osa sisältömarkkinoinnin prosessia. Se pitää tehdä säännöllisesti samoin kuin kotisiivous. Muista varata siivoukselle aikaa kalenteriisi. Tee itsellesi hyvä blogi!

Jos kaipaat lisää vinkkejä, ota yhteyttä: Seoptimi! Voit myös tutustua siihen, mitä tieoa Yoastin ylläpitämä blogi tarjoaa.