fbpx
Google-näkyvyys on yritykselle tärkeä osa markkinointia

Jaakko Matikainen: ”Inhimillisyys yhdistää toimintatapojamme.”

Mainostoimisto Visuadin ja Seoptimin ensikohtaaminen tapahtui oululaisessa kahvilassa. Visuadin perustaja Jaakko Matikainen taustoittaa sattumia seuraavista:

”Siinä kävi niin, että erään asiakkaani nettisivuille alkoi ilmestyä tekstejä. Ne olivat niin hyviä, että minua alkoi kiinnostaa, kuka niitä tuottaa. Minulle kerrottiin, että tekstien takana on Mari Karhumaa. Otin yhteyttä Mariin ja kysyin, haluaisiko hän esittäytyä ja kertoa lisää osaamisestaan.”

Tapaaminen onnistui – ja siitä alkoi Visuadin ja Seoptimin yhteistyö digitaalisen sisällöntuotannon ja markkinoinnin alalla.

verkosto, yhteistyö

”Luottamusta välillemme luo se, että keskinäinen työskentelymme on läpinäkyvää. Se, mikä on sovittu, on aina pidetty. Eri projekteissa yhteistyömme on mielestäni toiminut kaikinpuolin hyvin.”

Motiivina tyytyväiset asiakkaat

Matikainen perusti Visuadin noin seitsemän vuotta sitten. Ensimmäisen vuoden hän teki töitä yksin, mutta nyttemmin yrityksessä on hänen lisäkseen kolme muuta työntekijää. Osan tarvittavasta työvoimasta Visuad ostaa ulkopuolelta.

”Muun muassa juuri Seoptimi on tällainen yhteistyökumppani. Seoptimi tuottaa hakukoneoptimoituja sisältöjä esimerkiksi joidenkin asiakkaidemme nettisivuille ja blogeihin.”

Visuad itse on tavoitteelliseen markkinointiin erikoistunut digiajan mainostoimisto. Sen päätavoitteena on luoda markkinointiviestintää kasvuhaluisille yrityksille.

”Mottomme on tehdä tyytyväisiä asiakkaita – sekä meille itsellemme että meidän asiakkaillemme. Kasvu ja kehittyminen motivoi meitä. Pyrimme tekemään työmme niin hyvin, että se aina poikii lisää töitä. Niin siinä on sittemmin käynytkin. Meidän ei ole tarvinnut kovin voimakkaasti markkinoida omaa toimintaamme.”

Visuad itse on tavoitteelliseen markkinointiin erikoistunut digiajan mainostoimisto.

Monipuolinen työ rikastuttaa arkea

Jaakko Matikainen on koulutukseltaan medianomi AMK. Hän suoritti tutkinnon Kuopion muotoiluakatemiassa graafisen suunnittelun linjalla. Myöhemmin hän on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon. Parhaillaan hän opiskelee johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.

Visuadilla hän tekee johtamisen ohella itsekin tuottavaa työtä graafisena suunnittelijana.

”Välillä erilaisten töiden yhteensovittaminen on haastavaa, mutta se on minusta kuitenkin rikkaus, että töissä on monipuolisesti kaikenlaista tekemistä.”

Yhteiset arvot yhdistävät

Yhteistyötä Seoptimin kanssa Visuadilla on takanaan nyt pari vuotta. Tuona aikana Matikainen sanoo oppineensa muun muassa sen, miten tärkeää yrityksille on tehdä optimoitua sisällöntuotantoa.

”Se oli itselleni aika uutta asiaa ennen yhteisiä töitämme Seoptimin kanssa. Tapauskohtaisesti aina katsomme nykyään, miten se milloinkin voitaisiin hoitaa.”

Matikaisen luottamus Seoptimiin syntyi jo heti ensitapaamisen ja ensimmäisen yhteisen asiakkaan perusteella.

”Luottamus muotoutui niin vankaksi, että meillä ei ole ollut tarvetta lähteä muilta apua kyselemään. Marin ja Ulla Paukkusen kanssa on ollut kyllä mukava tehdä yhteistyötä.”

Hän kertoo, että Visuadilla on taustallaan hyvin paljon samanlaisia arvoja kuin Seoptimilla. Se yhdistää.

”Yksi tärkeä arvo meillä molemmilla on inhimillisyys. Siinä meidän toimintatapamme kohtaa erityisesti.”