fbpx

Sosiaalinen media eli some on tämän päivän markkinointikanava

Sosiaalinen media eli some on tämän päivän markkinointikanava. Some on paikka, jossa lähes jokaisen yrityksen edustajia liikkuu, verkostoituu ja inspiroituu. Kannattaa siis olla siellä, missä muutkin ovat. Mutta kuinka erottautua muista ja tulla nähdyksi?

Sosiaalinen media on siis hyvällä syyllä yksi keskeinen markkinointityökalu. Sen päivittäminen vain vie aikaa ja vähän vaivaa, jos haluaa olla aktiivinen ja tehokas. Onneksi on joukko vinkkejä, joiden avulla somen saa tehokkaaksi ja toimivaksi ilman jatkuvaa pähkäilyä.

Sosiaalinen media on joukko erilaisia kanavia

Sosiaalinen media on siis sama kuin Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube, LinkedIn tai Twitter. Somekanavat ovat kaikki toisistaan poikkeavia, ja niillä on myös omat erilaiset markkinointitapansa. Eri kanavissa liikkuvat osittain samat, mutta osittain eri käyttäjät.

Eri kanavissa kannattaakin keskittyä hiukan erilaisiin päivityksiin, vaikka niiden sisältö ja idea olisikin sama. Eri kanaviin kannattaa tutustua rauhassa ja katsoa sitten, millaisissa haluaa itse olla esillä. Somekalenteri auttaa sitten hahmottamaan, millaisia päivityksiä missäkin kanavassa tehdään ja milloin. Somekalenteri on muutoinkin todella hyvä työkalu säännölliseen ja monipuoliseen somepäivittämiseen.

Somekanavien päivittämisen voi myös ulkoistaa.

Sosiaalinen media ulkopuolisena palveluna:

 • Säästää yrityksesi aikaaja vaivaa
 • Tarjoaa yrityksellesi laadukasta ja suunnitelmallista sisältöä eri kanaville
 • Tuottaa kiinnostavaa sisältöä, jonka äärellä asiakkaat viihtyvät
 • Tuo yrityksesi somessa uusien asiakkaiden
 • Lisää yrityksesi tunnettuutta
 • Tuo lisää liikennettä sivustollesi
 • Mahdollistaa yhteydenottomäärien kasvun.

Maksettu sosiaalisen median mainonta

Sosiaalinen media on jo sellaisenaan tapa ja mahdollisuus olla esillä. Kuitenkin päivityksiä on varsin työlästä saada näkymään muiden kuin omien seuraajien silmille, ellei ole valmis satsaamaan hiukan myös maksulliseen mainontaan.

Maksullinen somemainonta oikein kohdennettuna ja järkevästi suunniteltuna voi tuoda paljon lisäliikennettä kotisivuille ja sen myötä uusia asiakkaita. Kohdennukseen ja sisällönsuunnitteluun kannattaa käyttää hetki, ellei teetä sitä ammattilaisella. Silloin pienelläkin markkinointibudjetilla saattaa saada kasvatettua myyntiä.

Somebudjetissa pysyminen on helppoa, sillä mainoksia laatiessa määritellään summat, joilla markkinointiin lähdetään. Lisäksi markkinoinnin tuloksia pystyy seuraamaan tarkasti.

Somemainontaan voi myös kouluttautua, jos kokee, että oma aika kyllä riittää, mutta taidot eivät.

Ja ellei aika riitä omaan tekemiseen, somesuunnitelman ja kaikki toteutukset voi ostaa ammattilaisilta. Silloin jää aikaa keskittyä itse siihen, minkä parhaiten osaa.

Sosiaalinen media vaatii aikaa

Some vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta. Somessa täytyy pystyä vastaamaan nopeasti mahdollisiin viesteihin ja kyselyihin. Lisäksi uutta sisältöä täytyy olla riittävän tiuhaan, ettei tule antaneeksi yrityksestä nukahtanutta tai passiivista kuvaa. Myös tulleisiin palautteisiin on viisasta reagoida nopeasti. Eli somekanavissa ei todellakaan riitä, että on profiilit ja siellä yhteystiedot.

Some on oman näkymisen ja myynnin lisäksi mahdollisuus verkostoitua, inspiroitua ja löytää uusia mahdollisuuksia. Sosiaalinen media on myös paikka rekrytoinnille. Myös yrityksen arvomaailma, referenssit ja muut huomionarvoiset asiat tulevat somessa hyvin esille.

Somepalvelut Seoptimilta?

Teemme innostavaa somea erikokoisille ja erilaisille yrityksille. Toteutamme somessa erilaisia kampanjoita ja olemme juuri niin aktiivisia kuin asiakkaamme haluaa. Aivan aluksi suunnittelemme asiakkaallemme sisältösuunnitelman esimerkiksi kolmelle kuukaudelle. Tämän jälkeen toteutamme päivitykset sisältösuunnitelman perusteella. Päivitykset ovat aina sisällöllisesti raikkaita ja niissä käytetään tarvittaessa hankkimiamme laadukkaita kuvia. Hyväksytämme päivitykset yritykselläsi, mikäli niin sovitaan, mutta voimme ottaa myös täyden vastuun somestanne. Somepalveluissa päivitämme yrityksesi Facebookia, Instagramia, Twitteriä, Pinterestiä ja LinkedIniä.

Ovatko nämä tuttuja haasteita:

 • Yrityksesi sosiaalisen median tilien päivittäminen on epäsäännöllistä ja suunnittelematonta
 • Ideat uusiin somepäivityksiin ovat hukassa
 • Kellään yrityksessä ei ole riittävästi aikaa suunnitella ja tuottaa laadukasta sisältöä
 • Kukaan ei oikein hahmota somemarkkinoinnin keinoja tai päivittämisen salaisuuksia
 • Et tiedä, miten parhaiten tavoittaisit uusia asiakkaita?

Mikäli vastasit neljään kohtaan kyllä, suosittelemme Seoptimin palvelua, joka sisältää seuraavat toimenpiteet:

 • Tilien luominen yrityksellesi. Luomme tilit somepalveluihin, joissa uskotte uusien asiakkaiden haluavan löytää teidät.
 • Kanavien ja sisältöjen konseptointi. Miten ja miksi somekanavaa tehdään?
 • Somesuunnitelma ja -kalenteri. Suunnittelemme sisältökalenterin 3-12 kuukaudelle eri kanaviin.
 • Sometilien päivittäminen. Päivitämme julkaisut someen. Halutessanne katsomme ne yhdessä kanssanne.
 • Somekanavien tapahtumien raportointi. Raportoimme 1–3 kuukauden välein ja teemme kehitysehdotukset.
 • Teemme myös somemainontaa, kommentteihin vastaamista ja valo/videokuvaamista, mikäli teillä on niille tarvetta.

Kiinnostuistko? Asiantuntijamme on kirjoittanut somen tekemisestä myös blogissa Somekalenteri syntyy yrityksen ydinsanoman ympärille. Lue, kuinka somesuunnitelma auttaa sosiaalisen median eri kanavien hallinnassa. Tuntuuko, että vinkeistä huolimatta kaipaat apua somen suunnittelemiseen ja tekemiseen? Autamme mielellämme. Ota yhteyttä, niin jutellaan, kuinka voimme auttaa kaikkein parhaiten!