fbpx

Team Rynkeby polkee rahaa vakavasti sairaiden lasten vuoksi

Seoptimi on mukana toiminnassa vahvalla panostuksella

Mikä motivoi sauvakävelemään porukalla sunnuntaiaamuna räntäsateessa tai treenaamaan spinningiä illalla työpäivän jälkeen? Ainakin hyväksi hitsautunut yhteishenki, mikä syntyy kun ponnistellaan samaa päämäärää kohti.

Team Rynkeby harjoittelee syksystä kesään aktiivisesti yhdessä ollakseen valmiina kauden huipennukseen – ajamaan pyörällä Pariisiin yhdessä muiden kaltaistensa kanssa. Kyseessä on vuosittainen hyväntekeväisyystempaus, jolla kerätään varoja syöpäsairaiden lasten hyväksi.

Mikä on Team Rynkeby – God Morgon

Team Rynkeby sai alkunsa vuonna 2002 Tanskan Rynkeby Foodsin työntekijä Knud Vilstrupin ideasta pyöräillä Pariisiin Champs-Elyseelle katsomaan Ranskan ympäriajon maaliintuloa. Yritys lähti sponsoroimaan Vilstrupin ja kymmenen muun matkaa, mutta reissun päätyttyä heille olikin jäänyt matkakassaan ylimääräistä. Rahat päätettiin lahjoittaa lasten syöpäosastolle, ja ajatus vuosittain toistuvasta hyväntekeväisyystapahtumasta oli saanut alkunsa.

Nykyisin se järjestetään kahdeksassa eri maassa, 2100 pyöräilijän voimin. Suomen joukkueita on kahdeksan. Kotimaassa Team Rynkebyn kohteena on kaksi järjestöä: Suomen lasten syöpäsäätiö Aamu sekä syöpälasten valtakunnallinen yhdistys Sylva ry.

– Koko hankkeen peruspilari on se että yhteisöllisellä tekemisellä, yhdessä liikkumalla saadaan aikaan Euroopan suurin hyväntekeväisyystapahtuma, valottaa Team Rynkeby Oulu -joukkueen kapteeni Samuli Romppainen.

Samuli TRGM-ajovarusteissa viime kesänä lähdössä kotoa Haukuputaalta Pariisiin.

Millä tavoin Seoptimi liittyy Team Rynkebyhyn?

Seoptimin hallituksen puheenjohtaja, perustajaosakas ja markkinoinnin asiantuntija Romppainen lähti itse alkujaan tempaukseen mukaan rahoittajan roolissa. Hän työskenteli muutama vuosi sitten suomalaisyrityksen markkinointipuolella, jossa oli saanut tottua kaikenkirjavien tahojen sponsorointipyyntöihin.

– Sitten kaveri soitti Rynkebyn tiimoilta ja olin aluksi vähän nihkeänä. Kiinnostuin kuitenkin sen verran, että lähdin lounaalle kuullakseni lisää.

Lounaalla Romppaisen ystävä sai vakuutettua miehen tempauksen mahdollisuuksista. Vakavasti sairaiden lasten kohtalo kosketti suurperheen isää. Sponsorihanat aukesivat ja Team Rynkebyn myötä pärähti positiivista näkyvyyttä. Firman logon bongaaminen Rynkebyn yhteydessä tai joukkueen näyttäytyminen yrityksen tapahtumissa on hieno asia, mutta Romppainen peräänkuuluttaa myös yritysten yhteiskunnallista vastuuta. Esimerkiksi yrityksen joululahjabudjetin voi hyvällä omallatunnolla suunnata yhteistyökumppaneiden sijaan hyväntekeväisyyteen.

– Minut vakuutti se, että kaikki kerätty raha meni lyhentämättömänä syöpälasten hyväksi. Ainahan kuulee näitä juttuja että hallintokuluihin menee tuon ja tuon verran, markkinointiin sen ja sen verran. Tässä kaikki raha menee aidosti perille, Romppainen kertoo.

Romppainen toimii siis Oulun joukkueen kapteenina. Lisäksi Seoptimilta ovat mukana pyöräilemässä toimitusjohtaja Mari Karhumaa ja hallituksessa mukana oleva Samuli Karhumaa. Kahvihuoneesta ei siis puutu pyöräilyjuttuja! Lisäksi Seoptimi on hopeasponsorina tukemassa syöpään sairastuneita lapsia, nuoria ja heidän perheitään.

Seoptimilaiset ylpeinä hopeasponssidiplomin kanssa.

Millaista on olla mukana Team Rynkebyssä

Treenit, matkat, reissun päällä yöpymiset ja muut kulut jokainen tiimin jäsen maksaa näin ollen omasta kukkarostaan. Kustannukset eivät kuitenkaan kohoa pilviin, sillä osa varusteista ja vaatteista saadaan edulliseen ryhmähintaan. Romppainen vakuuttaa, että joukkueeseen päästäkseen ei tarvitse olla varakas, eikä edes kovakuntoinen urheiluhullu.

Sohvaperuna on yhtä tervetullut kuin entinen ammattiurheilijakin. Mukaan niin pyöräilijöihin kuin huoltotiimiinkin otetaan kaikenlaisia täysi-ikäisiä ihmisiä eri ammateista ja harrastuspiireistä. Nuoria, vanhoja, naisia, miehiä. Iältään nuorin tänä vuonna on 18- ja kokenein 70-vuotias. Romppaisen tuntuma on, että yhteisen päämääränään vuoksi ryhmä hitsautuu nopeasti toisilleen läheiseksi. Voisi sanoa, että Team Rynkeby auttaa myös auttajaansa.

– Se ryhmäytyminen lyhyessä ajassa. Sitä tutustuu ihmisiin aivan eri tavalla, en tiedä mihin sitä pystyisi vertaamaan. Tällainen mahdollisuus, että aikuiselämässäkin saa vielä näin hyviä kavereita, Samuli Romppainen pohdiskelee.

Kiinnostuitko? Lue lisää sponsoriksi pääsemisestä tai joukkueeseen hakemisesta Team Rynkebyn kotisivuilta.

Oulun TRGM-joukkueen pyramidi treenin päätteeksi.